MENU

Music is the Answer | Παρασκευή 21.00 – 23.00

The Roaring Whateva | #54 | 24-04-2015

Επισκέπτης του Σαββάτου by Kritifm1015 on Mixcloud

24/04/2015 Comments (0) Views: 2757 Archives, Εκπομπές, Επισκεπτης του Σαββατου

Επισκέπτης του Σαββάτου | Σάββατο 10.00

Με το γενικό τίτλο « Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» ξεκινά από το σταθμό ΚΡΗΤΗ FM 101,5 αυτό το Σάββατο 10-11 το πρωί και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα μια ωριαία βδομαδιάτικη εκπομπή λόγου με τον ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗ.

safe_image4--2yxdoyuvm29ox4faed52buΜια ανασκόπηση με σχόλια και επισημάνσεις πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, αλλά και με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όχι αναγκαστικά με «επωνύμους» αλλά με καθημερινούς προβληματιζόμενους ανθρώπους, πάνω σε ένα κυρίως θέμα κάθε φορά.

Σχετικά με την απόφασή του για έναρξη της συνεργασίας του με το σταθμό, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης δίνει την ακόλουθη εξήγηση :

« Σ’ αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ πυκνές σε πολιτικό χρόνο ημέρες και εβδομάδες, προέχει η ανάγκη συνεχούς άμεσης δημόσιας παρουσίας που , κατά το δυνατόν, θα εξουδετερώνει το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται από τα κυρίαρχα Μέσα.

Δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο του παλιού καθεστώτος δεκαετιών ολοκλήρων, παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει ως τώρα μεγάλες δυνατότητες σε πολύ ισχυρά συγκροτήματα ενημέρωσης να χειραγωγούν την κοινή γνώμη προς τις κατευθύνσεις εκείνες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Πράγμα που αυτόν τον καιρό το κάνουν με ιδιαίτερο πείσμα, συντονισμό και μαχητικότητα σε βάρος της νεαρής Κυβέρνησης όχι σπάνια χωρίς να σέβονται τη δεοντολογία, την ίδια την αλήθεια.

Η αναμόρφωση του πλαισίου κανόνων μέσα από τους οποίους θα γίνεται η δημόσια πολιτική αντιπαράθεση προς μια δημοκρατική και αξιοκρατική κατεύθυνση, θα πάρει, όπως φαίνεται, καιρό. Αυτό επειδή η Κυβέρνηση -ορθά ποιώντας- προτάσσει τη δημοκρατική τάξη και δεν έχει επιλέξει το δρόμο των αυθαίρετων ενεργειών, που ίσως θα έλυναν πιο γρήγορα κάποια προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα έχω τη γνώμη ότι θα τραυμάτιζαν βαριά την ομαλότητα, με συνέπειες που ίσως να μην μπορούμε τώρα να φανταστούμε.

Η αναμόρφωση του τοπίου στα ΜΜΕ είναι αναγκαίο να γίνει συντεταγμένα, νόμιμα και σε αρμονία με το Σύνταγμα, που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, με σεβασμό στους Νόμους και στις διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Μέσα σ’ αυτήν την εικόνα, λοιπόν, νομίζω πως είναι χρέος μας, όλων όσοι αγωνιζόμαστε για να πετύχει η ιστορικών διαστάσεων προσπάθεια αναμόρφωσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα που ξεκίνησε με τη νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου, να παρεμβαίνομε υποστηρικτικά με όσα μέσα μπορεί να διαθέτει καθένας μας.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες πως με μια φτωχή – σε υλικά μέσα και όχι σε περιεχόμενο, ελπίζω – εκπομπή ενός επίσης φτωχού περιφερειακού σταθμού θα μπορέσει να ανατρέψει την επίδραση των μεγαθήριων της ενημέρωσης. Παρέχεται όμως η ικανοποίηση πώς, αυτές, τις πραγματικά κρίσιμες και σημαντικές μέρες, δεν μένουμε σιωπηλοί, δεν περιοριζόμαστε στις κατά τα άλλα πολύ σημαντικές καθημερινές συζητήσεις στον κύκλο των γνωστών και των φίλων, των ψηφοφόρων, αλλά μπορούμε να αρθρώσουμε δημόσια πολιτική επιχειρηματολογία.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διεύθυνση του σταθμού για τη τιμητική για μένα απόφασή της να μου δώσει αυτή τη δυνατότητα και υπόσχομαι ότι η συνεργασία μας θα χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα, κριτική ματιά και προσπάθεια παρουσίασης τεκμηριωμένων θέσεων και απόψεων».

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *